bil

3 bæredygtige alternativer til flyrejsen

Elsker du at rejse, men får du også miljø-skrupler over at flyve på ferie? Hvert år rejser adskillige danskere afsted på ferie, og en af deres mest foretrukne transportformer er flyrejse. Det er hurtigt og nemt, og med tiden er prisen på flyrejser også faldet, hvilket gør det lettere for langt flere at få råd til flyrejsen. Men hvad de færreste tænker over, er den store mængde CO2, som udledes, når vi danskere sætter os i flysædet. Faktisk er flytransport den transportform, der udleder mest CO2 og dermed bidrager mest til den globale opvarmning. Derfor får du her tre gode alternativer til flyrejsen, så du stadig kan komme afsted på ferie, dog uden at forurene miljøet lige så meget.

Kør på ferie

Et godt alternativ til flyrejsen kan være at køre på ferie, hvad end det er med bil, tog eller bus. Fordelen ved at køre i egen bil er, at du har bilen med på ferie, hvilket giver en stor frihed, når du er fremme ved din destination. Du har bilen ved hånden til at tage på udflugter og skal derfor ikke tænke på at leje bil eller finde offentlig transport, når du skal på tur. Skal du måske i stedet på storbyferie, eller magter du bare ikke den lange køretur selv, så kan du med fordel tage med bus eller tog. Men tiden er langtursbusserne blevet opgraderet, så det er langt mere behageligt end før, og med tog kan du komme vidt omkring! Du kan også ofte spare lidt penge ved at bruge disse transportformer frem for flyrejsen.

Den bedste måde at sikre, at køreturen bliver en god oplevelse, er ved at forberede sig til den. Sørg for at have noget ordentlig mad, nogle snacks og noget underholdning med til turen, så skal den nok blive hyggelig!

På tværs af kontinenterne med skib eller båd

Det er ikke den mest klimavenlige løsning, men den er trods alt bedre end flyrejsen. Skal du på tværs af kontinenterne, og kan du ikke komme omkring med bil eller tog, fordi der ligger et hav i vejen, kan du med fordel sejle til din rejsedestination. Færger og skibe kan transportere dig over lange distancer, og med båd kan du komme fra ø til ø. At sejle kræver, at du er søstærk, men ofte kan selve sejlturen i sig selv være en oplevelse!

Aktiv ferie på cykel eller til fods

Er du et sportsmenneske, der nyder at bevæge sig ud i naturen, kan du udnytte dine ferier til at komme ud og røre dig i noget skøn natur. En vandre- eller cykelferie er helt klart den mest klimavenlige løsning, og her får du mulighed for at få motion, imens du får en på opleveren! Start din vandretur allerede hjemme fra Danmark af og oplev, hvad den skønne danske natur har at byde på!

Måske afholder du dig fra at tage på vandre- eller cykeltur, fordi det der med telt og camping ikke er dig, men det skal ikke holde dig tilbage. Der findes mange skønne hoteller og overnatningssteder omkring de flotte vandreruter, så du kan bevæge sig fra en varm seng til den næste. Aktive ferier er en skøn måde at rejse på!

Indlæg oprettet 9

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen