klimavenlig sommerferie

6 steder du kan rejse hen hvis du vil have en mere bæredygtig rejse

Der er kommet mere fokus på klimaet og miljøbevidsthed de seneste par år. Det er for eksempel også det uundgåelige faktum at det at flyve er en stor synder. Derfor er mange begyndt med at tænke på, hvordan man kan holde alternative ferier og droppe charterferien til Thailand eller safarituren til Sydafrika. Dette giver vi dig gode råd til i det følgende. Der er masser af smukke og eksotiske steder at besøge, hvor du ikke behøver at flyve hen.

Ude godt, men hjemme bedst

Danmark er ikke så ringe endda. Der findes utrolig mange smukke steder i vores eget land. Du vil måske blive overrasket over, hvilke smukke perler der gemmer sig i Danmark. For eksempel kan man tage på kanotur på Gudenåen, på camping ved Vesterhavet eller på vandretur på Hærvejen. Dette er miljøvenligt, og du får set Danmark fra en helt anden side. Det meste kan også gøres med børn.

Nordens skønhed

Du kan tage på kør-selv ferie til Norge eller Sverige. Her findes der masser af muligheder for at opleve natur, som ikke findes i Danmark. De brusende elve i Norge eller fjeldene, hvor man kan tage på vandretur. I Sverige er der masser af skove og søer, og det er oplagt at tage på kanotur eller cykelferie. Dette koster ingenting på klimakontoen, og her kommer du tæt på naturen. Det praktiske er også, at du kan forstå sprogene rimelig nemt.

Det eksotiske Sydtyskland

Mange tænker på Tyskland som et land, man kører igennem, når man skal på ferie. Men her findes der faktisk meget flot natur, som minder om den østrigske og schweiziske nabos. Der er bjerge, bjergsøer og slotte, som minder om Hogwarts fra Harry Potter. Det er præcis som et eventyr. Du kan tage toget eller køre selv. Det er en længere tur, men du kan sagtens tage et par stop på vejen og i eget tempo.

Øhops ferie

Cykelferie på Samsø? Sommerhusferie på Lolland? Eller sejltur til Læsø? Danmark har de hyggeligste og flotteste øer, som er oplagte at besøge. Du har ikke brug for Bali eller Mallorca. Øerne har charme og er oplagt som en klimavenlig ferie.

Besøg Europas storbyer med bus eller tog

I dag findes der mange billige flybilletter, men faktisk kan du også finde mange billige busbilletter til storbyerne rundt omkring i Europa. Dette tager længere tid, men til gengæld er det en mere miljøvenlig måde at rejse på. Her kan du stadig opleve kulturen i Berlin, tage til koncert i Stockholm eller gå på opdagelse i Amsterdam. Billigt og godt for klimaet!

Østeuropa – en uopdaget perle

Østeuropa er en af de perler, der ikke er blevet så overrendt af turister endnu. Du kan købe et interrail pas og rejse rundt i de forskellige lande. Der findes ualmindelig smuk natur, dejlig sol og venlige folkefærd. Montenegro, Albanien, Serbien og Bosnien kan nævnes som steder, hvor turisterne ikke rigtig har indfundet sig endnu. Disse er helt klart et besøg værd. Ikke kun for naturen, men også for historiens skyld.

Indlæg oprettet 6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen