Aktier – En bæredygtig investeringsmulighed til drømmerejsen

Bæredygtighed begynder at spille en større rolle i flere aspekter, og flere virksomheder såvel som forbrugere har fået øjnene op for vigtigheden af dette fokusområde. Dette fremgår også på aktiemarkedet, hvor flere virksomheder med et bæredygtigt omdømme er i høj kurs. En anledning der giver mulighed for at foretage en mere bæredygtig investering med drømmerejsen for øje.

Det er dyrt at rejse, og flere gange kræver det at man har en stor opsparing ved hånden. Udsigten til drømmerejsen kan derfor være lang og utålelig. Med aktiehandel er det dog muligt at skabe en fornuftig opsparing inden for en nærmere fremtid. Det kræver blot, at man har fornuften og tålmodigheden med undervejs.

Hvad er en aktie?

En aktie er et værdipapir der også fremgår som bevis på at du er medejer af et selskab og at du derved som investor har en vis ejerandel. Dette er dog ikke ensbetydende med at du har medbestemmelse og direkte indflydelse på driften. Ved at investere i bæredygtige virksomheder kan du dog påvirke flere virksomheder til at opføre sig mere ansvarligt og bevidst omstille sig i en mere bæredygtig retning. Bliv klogere på nogle af de største og mest populære aktier på siden her.

I og med at du har en ejerandel, afhænger dit afkast således også af hvorvidt virksomheden skaber overskud eller underskud. Jo større overskud og vækst virksomheden formår at skabe, jo større afkast får du som investor, og jo tættere kommer du på målet om drømmerejsen.

ESG-faktorer

Det kan være svært udefra set at vurdere hvorvidt en virksomhed reelt set er bæredygtig. Bæredygtighed er meget mere end Co2 reduktion, og derfor har man i finansverdenen forsøgt at opgøre virksomheders bæredygtighed ud fra de såkaldte ESG-faktorer. Dette er en sammenkobling af en virksomheds fokus på miljø og klima, sociale forhold og ansvarlig ledelse. Ønsker du derfor at foretage en bæredygtig investering med god samvittighed, kan du med fordel bruge ESG scoren som et pejlemærke.

Bæredygtige investeringer giver bedre afkast

I og med at bæredygtighed er blevet et stort fokusområde gennem de seneste år, er der også flere forbrugere som begynder at prioritere at købe bæredygtige aktier. Børsværdien på grønne virksomheder er derfor stigende hvorfor der er stor sandsynlighed for at opnå et højt afkast. Ifølge flere studier, er grønne virksomheder lige nu i så høj kurs, at de i flere tilfælde skaber et bedre afkast end de traditionelle investeringer.

Omkostningerne ved bæredygtige investeringsfonde kan dog være dyrere. Yderligere er det vigtigt at vide, at aktiemarkedet løbende ændrer sig, og afkastet kan derfor variere fra dag til dag samt alt efter hvilken virksomhed og sektor man vælger at investere i. En fordel er derfor at holde løbende øje med sine aktier, for at sikre sig, at man ikke pludselig oplever at ens investerede penge taber værdi. Ønsker man et stort nok afkast, anbefales det, at man som minimum har pengene stående i et år. Jo flere penge man vælger at investere, jo større afkast vil man også opnå. Har man derfor en drøm om at rejse inden for den nærmeste fremtid, bør man overveje at investere en større sum penge.

Indlæg oprettet 9

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen