Bæredygtig ferie med bil 

Bæredygtige rejser, kan faktisk foretages på mange måder. Måske studser du lidt over begrebet ’bæredygtig ferie med bil’? Men der er måder, hvorpå det sagtens kan lade sig gøre at tage bilen med på rejsen og stadig skære ned på co2 udslippet. Kør-selv-ferier, er ikke blot en fremragende måde, hvorpå man kan opleve spændende destinationer fra start til slut. Det er også den ultimative frihed, når man rejser med familien eksempelvis. Læs med her.  

Bæredygtig bil 

Hvis husstandens bil ikke er den mest co2-venlige bil, så lad det endelig ikke holde jer tilbage fra at tage på en mere bæredygtig ferie med bil. For det er nemlig værd at undersøge mulighederne for at leje en bil til rejsen, som er mere miljøvenlig. I kan med fordel efterspørge en hybrid eller el-bil, når I skal leje et køretøj til rejsen. Fordelen ved at tage bilen fremfor flyveren i forhold til bæredygtighed, er også værd at have med sig i tankerne. Husk dog, at hvis I rejser med små børn, at I har den rette autostol. Er I på jagt efter en ny, så kan i med fordel besøge autostol.dk

Når I har bilen med på rejsen, kan i med fordel også lade den stå på destinationen i nogle dage. Tag på eventyr på gåben, cykel eller lignende. Det er både en billig måde at rejse på, og så får i masser af motion og frisk luft.  

Rejs mere bæredygtigt 

Det er ikke kun bilen og dens type, som kan gøre rejsen mere bæredygtig. Hvor I vælger at holde ferie, kan også have stor betydning. Hvis muligt kan i for eksempel undgå de helt store turistdestinationer, netop for ikke at bidrage til endnu mere turisme. Hvis I har mod på det, kan I med fordel også tage telt med på rejsen og campere i det fri. Det er både en sjov og enormt lærerig oplevelse for børnene, men også en mere bæredygtig måde at overnatte på.  

At støtte lokalområdet, som man befinder sig i, er også relevant. Spis og drik gerne lokalt, samt benyt jer af de lokale shoppingmuligheder som findes i området. De basale råd, som at tænke over sit plastik forbrug er selvfølgelig også gældende i udlandet, såvel som derhjemme. Tænk gerne over, hvor meget der bliver brugt når I er afsted, og forsøg så vidt muligt at undgå plastik eller at reducere forbruget så vidt muligt.  

Indlæg oprettet 27

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen