koralrev

Fire steder, som du skal besøge, inden klimaforandringerne ødelægger dem

Vi lever i en verden, som er truet af klimaforandringer. Verden ser ikke længere ud som den gjorde i gamle dage, og udviklingen vil formentligt forsætte, hvis der ikke sker drastiske ændringer i den måde, som vi alle lever på.

I vores verden findes der en helt masse fantastiske steder. Det er dog ikke sikkert, at alle disse vidundere vil være her lige så længe som os. Derfor vil du her blive præsenteret for fire steder, som du bliver nødt til at besøge, inden det er for sent.

Taj Mahal i Indien

Det første sted, som du bør besøge, er Taj Mahal i Indien. Dette palads blev bygget i midten af det syttende århundrede. Det tog hele 20 år, men det har helt sikkert været arbejdet værd. I spidsen for opbygningen var kejser Shah Jahan. Men han byggede det ikke til sig selv. Han byggede dette smukke slot som et gravmæle til sin hustru. Hustruen var død kort efter, at hun havde født, og dette storslåede palads er nu et evigt minde til ære for hende.

Dette særværdige palads i Indien er truet af forurening, og der arbejdes på mulige løsninger, som kan redde Taj Mahal.

Great Barrier Reef i Australien

The Great Barrier Reef er Australiens mest besøgte sted – og det er samtidig det eneste naturskabte fænomen i hele verden, der kan observeres fra rummet. Dette område er truet af to grunde. For det første er vandtemperaturen steget, hvilket skader leveforholdene for koralrevet. Herudover sker der en masse koralblegning på grund af forurening. Så hvis du gerne vil nå at se dette, så bør du planlægge rejsen snart – nogle eksperter mener blot, at koralrevet har 20 år tilbage at leve i.

Everglades i Florida

Everglades er en nationalpark i Amerika, nærmere bestemt i den sydlige del af Florida. I denne nationalpark kan du opleve en masse forskellige dyr, for eksempel alligatorer, som levede i et område, der lignende deres naturlige habitat.

Men disse naturlige omgivelser har ikke været ægte, og dette skaber du problemer. På grund af brugen af kunstig vanding og mængden af landbrug, er der sket en stor dræning af området. Dette har ført til en stor ubalance i økosystemet, hvilket nu truer disse omgivelser. Og hvis disse omgivelser forsvinder, så forsvinder nationalparken ligeså.

De franske Alper

Alperne i både Frankrig og Schweiz er truet – og du kan nok godt regne ud, hvad der truer dem. Over de årtier er der blevet talt mere og mere om global opvarmning, og det er et helt reelt problem, når man kigger på, hvad der sker med Alperne.

Flere og flere af de velbesøgte gletsjere er ved at smelte, og eksperter pege på, at størstedelen af gletsjerne på Alperne vil være forsvundet inden vi når år 2030.

Dette var altså lidt af en gyserhistorie om nogle enkelte af de smukke steder, som risikerer at blive ødelagt på grund af klimaforandringer.

Indlæg oprettet 6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen