Hvordan du som bilejer kan tage flere bæredygtige valg 

At køre bil har de seneste år været under meget kritik, som en miljøskadelig måde at transportere sig på. Der kommer flere og flere biler på vejene, og udover at bilernes udstødning er forurenende så forbruger de også kæmpe mængder brændstof, som efterhånden bliver mere og mere en mangelvare. Men det er muligt som bilejer at tage flere valg, der er bæredygtige.  

Bæredygtighed, miljøbevidst, grønne løsninger og skånsom for klimaet er alt sammen nogle begreber som du dagligt støder på. I takt med at klimaforandringerne kommer tættere og tættere på, er bevidstheden omkring vores fælles ansvar for kloden også kommet tættere på. Der er ingen tvivl om, at klimaforandringerne efterhånden ånder os i nakken, og lægger et pres på vores skuldre i forhold til de forandringer, vi alle ved, er nødvendige, hvis vi vil rede kloden.  

Biler er en stor synder for miljøet 

Biler er særligt kritiserede som en synder indenfor bæredygtighed, og både det store forbrug af brændstof, og forbrændingen af den som sker under brugen af biler, er skadeligt for miljøet og for os. Selvom at mange bilproducenter arbejder på at udvikle mere miljøvenlige løsninger, og der er kommet bedre lovgivning i forhold til bilers udstødning, er der stadig nogle ting, du kan gøre som bilejer.  

For det første kan du blive mere bevidst om brugen af brugte reservedele til biler. Der findes autoophug, som gør sig indenfor dette område, og det er en god måde at genbruge brugbare dele af bilerne, fremfor blot at spilde dem.  

Dit valg af bil, og din brug af den har desuden også meget at sige. Det giver vel sig selv, at det er godt at vælge en bil, som er meget grøn. Desuden kan du tænkte over, om du bruger bilen i situationer, hvor det kunne undgås, og hvor det måske ville være lige så oplagt at tage cyklen eller gå.  

Indlæg oprettet 27

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen