Microsoft

Over du at købe Microsoft aktier? Så kan du læse mere om virksomheden herunder.

Microsoft er en virksomhed der stammer helt tilbage fra 1975, og blev grundlagt af Bill Gates og Paul Allen. Microsoft Corporation, er i dag en af de største IT-virksomheder i verden, og har udviklet utallige softwareprodukter, herunder produkter som spillekonsollen Xbox, Microsoft Word, Microsoft 365 og ikke mindst Microsoft Windows, som er det program som egentlig er på de fleste computere i dag.

Microsoft har også gjort deres grundlæggere enormt rige, og Bill Gates er flere gange kåret som den rigeste person i verden. I dag er microsoft involveret i rigtig mange virksomheder, de har blandt andet et samarbejde med forskellige computer producenter, som ex Hewlett Packard, hvor microsoft windows bliver det program de forskellige computerer bliver installeret med fra fabrikken, dette er med til at sprede kendskaben til microsoft og deres produkter, da man bliver eksponeret ud til alle dem som køber en computer, hvor microsoft er det gældende styresystem.

Microsoft er også et firma som sælger spil, og computerkonsoller, og har siden de startede med deres software udviklet sig til en global virksomhed, med kontorer i hele verden, de har knap 220.000 medarbejdere og omsatte for 168 milliarder USD i 2021.

Microsoft er børsnoteret på den amerikanske børs, og havde egentlig nogle stille år de første mange år, de var på børsen, men omkring 1996 og frem til år 2000 begyndte den at røre på sig, og steg fra omkring 5-8 USD og op til omkring 50 USD, dette varede dog kun kortvarigt, men så omkring 2016 begyndte det at gå fremad for aktien, og den fik nogle pæne stigninger, indtil den så over de næste 4 år, virkelig fik fart på, og steg til mere end 300 USD pr aktie.

Indlæg oprettet 27

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen