bæredygtighed

Sådan skaber du balance i dit eget klimaregnskab

Ingen kan længere benægte, at klimaforandringerne er en realitet, og der er ingen tid at spilde i kampen mod at prøve at begrænse skaderne. Vi må alle gøre, hvad vi kan, men det kan være svært i en tid, hvor vi har vænnet os til megen luksus, som desværre ikke altid er lige bæredygtig. Læs med her, hvor vi ser på, hvordan du kan ud fra et bæredygtighedsperspektiv kan leve et liv i balance. 

Selvom man kunne ønske sig det, kommer vi ikke til at rulle de klimaforandringer og skader heraf, der allerede er sket, tilbage, men vi kan prøve at begrænse de kommende skader, så også de kommende generationer kan have en fremtid. 

Mere cykel og mindre fly 

Når man ønsker at skabe balance i sit eget lille klimaregnskab, vil nogle kunne forsvare en gang i mellem at tage på flyrejse, hvis man herhjemme tager cyklen på arbejde og indkøb, og altså ikke belaster klimaet med en bil. Dermed bliver flyrejsen noget helt særligt, og så gælder det om at få fat i kerastase genesis nu, så håret sidder flot på turen. 

Oksekød en gang i mellem 

Oksekød er en af de store klimasyndere. Det kan være svært at gå over til slet ikke at spise oksekød, og vi har da også brug for proteinerne, så hvis man kun spiser det en gang i mellem, behøver man ikke have dårlig samvittighed over det. Det kan også være en mulighed at spise kylling eller fisk for at få dækket sit proteinbehov. 

Køb brugt og nyt 

En del af en bæredygtig livsstil handler om at begrænse overforbruget og ikke bare køb løs af alt det, man godt kunne tænke sig. Også her kan det være OK at købe nye ting en gang i mellem, hvis man også køber nogle af sine ting brugt og på den måde altså ikke bidrager til overflodssamfundet. 

Indlæg oprettet 9

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen